Direktlänk till inlägg 10 juli 2015

Modetips: 5 Tips För Att Välja Rätt Trenchcoat För Damer

Av lotten barnholdt - 10 juli 2015 09:49

Om det finns en kappa som verkligen är värd att investera i så är det trenchcoaten. När du väl har hittat en som du verkligen gillar kommer du att använda den i flera år och behöver inte leta efter nya vårjackor varje år. Kappan passar lika bra till formella sammanhang som till vardags.

  

Det engelska klädmärket Burberry är nog mest förknippat med trenchcoaten. Men det går att hitta klassiska och moderiktiga trenchcoats hos andra butiker med rimligare priser. Här följer några tips på vad du ska tänka på när du ska köpa en trenchcoat. 


 

Tillgängliga i Olika Längder


Ute i butikerna kommer du att hitta både korta trenchcoats som når ner till mitten av låren och den längre varianten som når ner till knäna. Det kan löna sig att skaffa båda varianterna. Den korta kappan passar oftast till byxor och jeans, medan den längre kan användas med klänningar och kjolar.   


Dubbelknäppt eller Enkelknäppt?


Med en enkelknäppt trenchcoat behöver du inte oroa dig för om du kommer se bredare ut än vad du är, vilket oftast kan vara fallet med en dubbelknäppt trenchcoat. Om du väljer en dubbelknäppt kappa får du se till att knapparna antingen är samma färg som resten av plagget, eller åtminstone matchar. Som du redan kanske vet så dras blicken till mitten av kappan när det finns en kontrast mellan knapparna och resten av kappan. Det är hela silhuetten som ska ligga i fokus inte ett specifikt område.   


Valet av Material


Leta efter tåliga trenchcoats. Vattentäta material som nylon och behandlad bomull    håller länge. Andra material att hålla utkik efter är ull och tweed. 


Skapar en Silhuett


Bältet som finns på de flesta trenchcoats är en perfekt detalj att ta tillvara om du har en väldigt rak kroppsform och vill skapa illusionen av en midja. Självklart passar kappan även den som har en markerad midja från början.   


Färgval


Beige är den klassiska färgen för trenchcoats. Men tyvärr så är det inte en färg som alltid passar alla. Om du ändå vill ha denna färg så får du se till att använda en nyans som verkligen passar din hudton. Mer neutrala färger kan vara ett bättre val. Genom att välja svart, marinblå, grått eller till och med vitt så kan du matcha den med större delen av kläderna i din garderob.    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lotten barnholdt - 4 februari 2015 10:38


Hur väljer du den perfekta outfiten? Vad som passar bäst beror helt och hållet på var och vid vilken tillställning den ska användas. De flesta aktiviteter som äger rum på dagtid, när solen fortfarande är uppe är oftast casual. Däremot är inte casual ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards